Heralid Gerda de Ruijter ontvangt ons in haar bedrijf. Regine Griep, re-integratiedeskundige, trainer, arbeidsdeskundige en stress-coach neemt ons mee in de verhalen over het werk van Krachtcentrale 013.

Mensen begeleiden naar werk is niet ééndimensionaal, dat wordt wel duidelijk. Bij de Krachtcentrale kijken de coaches verder dan alleen een betaalde baan, zij gaan voor een bestaan dat past. Het hart, financiën en privé zijn allemaal belangrijk, niet alleen die nieuwe baan. Ze helpen mensen hun sterke kanten ontdekken en ontwikkelen, en geloven in de kracht van het werken in een groep. Daar komen mensen tot heel nieuwe inzichten, de groep stimuleert!

De succesverhalen spreken boekdelen.

We lunchen daarna bij Broodje Aap&Linke Soep, een culinaire verrassing met een prachtig verhaal. Al werkend in deze keuken leren nieuwkomers de Nederlandse taal én de gewoontes. Ze praten er over gezonde voeding en kruiden, over werken in Nederland, ze lezen en schrijven recepten op. En ze oefenen met gastheerschap en het vertellen over de gerechten.
>> broodjeaaplinkesoep.nl